• kunjungan

  free counters
 • RSS hang tuah batam

 • Album Foto

 • fans page

 • <script type="text/javascript">var cstrpuid = 234893;var cstrpwidth = "200";var cstrpheight = "130";</script><script type="text/javascript" src="http://cdn.caster.fm/0070B7/widgets/player.js"></script><!-- DO NOT REMOVE THE LINKS BELOW, THEY WILL BE HIDDEN (AND WILL HELP US A LOT) --><a id="cstrplb" href="http://www.caster.fm/">Free Shoutcast Hosting</a><a id="cstrplb2" href="http://www.caster.fm/">Radio Stream Hosting</a><div id="cstrpdiv"></div>
 • Iklan

Kepala Babi diletakkan di dalam Masjid Akademi Pengajian Islam Univerisiti Malaya.


Zulzaidi bin Mahmod

ZULZAIDI BIN MAHMOD Exco Akademik Dan Intelektual, Persatuan Mahasiswa Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya Merangkap: Timbalan Presiden Persatuan Pengguna Universiti Malaya Universiti Malaya Timbalam Presiden Lajnah Syariah Dan Undang-Undang Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya. Persatuan Mahasiswa Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya (PMAPIUM).

Zulzaidi mengirimkan email nya kepadaku,  Mereka merasa terhina kan, akibat ulah orang yang tak bertanggung jawab, dalam pilihan raya kampus Universiti Malaya, solidariti_mahasiswa_malaysia] Jangan Undi Aspirasi

Di dalam masjid di dalam komplek Akademi Pengajian Islam subuh kemarin sekitar pukul 5.00 pagi didapati kepala babi terbelah dua,.

Beberapa hari yang lalu ramai bloger asal Malaysia membuat kartun yang menghinakan Nabi SAW .

Bahang pilihan raya kampus Universiti Malaya semakin hangat. Kehangatan yang dirasai bukan hanya kepada mahasiswa bahkan juga Umat Islam yang mana Istitusi mulia umat Islam iaitu masjid dihina.

Kepala Babi dibelah dua dan diletakkan di dalam Masjid Akademi Pengajian Islam. Kejadian tersebut berlaku sekitar jam 5.00 pagi yang mana disedari oleh dua orang mahasiswa Univerisiti Malaya.

Tindakan telah diambil oleh pihak Keselamatan Uiniversiti Malaya dan juga pihak berkuasa Polis berhubung dengan kejadian yang menghina institusi Umat Islam tersebut.

Kejadian ini merupakan kejadian yang pertama kali berlaku di dalam Universiti Malaya, justeru itu Mahasiswa Universiti Malaya khususnya yang beragama Islam merasakan bahawa kejadian tersebut merupakan suatu sabotaj yang berkait rapat dengan pilihanraya kampus.

Mohd Aziezul Abdullah dan Mohd Rahimie P. Ramlee menyatakan bahawa Pilihanraya Kampus Universiti Malaya tidak wujudnya ketelusan sebagaimana yang dijanjikan oleh En. K. Puniamurty selaku pengarah pilihanaraya kampus Universiti Malaya sewaktu sidang dialog bersama mahasiswa pada 14 Januari yang lalu.

Mahasiswa akan membawa perkara ini kepada pihak yang berwajib berhubung ketelusan pilihanaraya kampus Universiti Malaya dan menunggu jawapan berhubung siasatan yang dijalankan oleh pihak berkuasa.

sebelum nya memang suasana terasa panas dalam pilihan raya di kampus UM ini, kita tunggu saja apa tindakan yang berkuasa disana.

Iklan

5 Tanggapan

 1. smoga pelakunya beroleh pengampunan dan hidayah untuk memeluk erat dan mencintai islam…amin

  Suka

 2. lalu apa tindakannya sekarang ?

  salam kenal…

  Suka

 3. Bener2 kebiadaban moral, mesjid itu rumah Allah, berani2nya dia mengotori.

  Semoga Allah mengampuni dosa pelaku dan menghadiahkannya neraka jahannam sebgai tempt yg damai untuknya.

  Thanks ya dah mampir k blog saya.

  salam kenal

  Suka

 4. @abu muhammad abdullah hasan al batamiy,
  Amien..

  @nurrahman18
  Salam kenal kembali…tindakan nya tunggu yang berwenang di Malaysia

  @yz.
  Thanks kembali……….. sudah kasi komentar .harapan nya sama semoga…………

  Suka

 5. alhamdulilah wasyukurilah wanikmatulah muslim malaysia sudah ada kemajuan bisa potong babi.selamat menikmati bila mau debat 021-87902688 umang

  Suka

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: